Nw BBS 壬天堂世界

热搜: 资料集合
楼主: 魔道超斗神

亡灵终于补色完毕!(粤讲粤快乐,张狂就张狂吧,终极晒相)

关闭 [复制链接]
撑广州话..!

很掂,不知油呢只野用咗几耐呢?
bearbearzhang 发表于 2010-7-15 09:09

每日大概一两个钟,搞咗一个星期,无计,得晚上9点后同周六朝早可以话系自己D私人时间而已。

附属的贴纸…不过看了一下…这款X要补色地地方都不多…舍弃贴纸自己动手补色才是王道
低调的小萝卜儿 发表于 2010-7-17 07:47

贴纸...我都想见到贴纸,锁匙扣有贴纸?!

-.-  表示很大鸭梨~~~~某W奶中国史上最BT SD控之一....................

呢个系SD模型,所以有贴纸。LZ你上当了

同城&同群 同样讲鸟语既帮顶

nw点可以少左鸟语既花香咧

每次看到那个古铁巨神都好想买哦~~~什么时候出新版或再版啊?

辛苦LZ手涂~
辛苦LZ推广~

原来LZ俾人厄左……黎款其实系拼装模型……

论坛请将普通话,这也是公共场所,召唤斑竹
否则
胖又帮帮忙,阿拉哈帮侬开开上海闲胡好伐,格就么意思了

广东的势力真大……其他势力只有联合起来才是出路

唔好讲到甘严重,我哋都系比人压逼得太犀利姐,依家搞个咩春“啊晕”就要我哋讲晒普通话,甘我宁愿叫佢去训了,有HI可能啊,凭咩啊,反正我到时就算见到鬼佬都同佢讲粤语,有种叫警察拉我啦笨~

论坛请将普通话,这也是公共场所,召唤斑竹
否则
胖又帮帮忙,阿拉哈帮侬开开上海闲胡好伐,格就么意思了
sdgundamfans 发表于 2010-7-18 09:23

你就召吧!这个世上有言论自由呢样嘢既,而且,我只不过讲母语,你喜欢,你都可以讲你上海话,你地听得明就欢!~不过,我重新一点,粤语系联合国都承认既语言,而上海话,貌似都只不过为地方方言的存在。所以,如果话我讲方言,请你收皮!~~~

当一个人被捏住喉咙,要被扼杀的时候,也就系时候,全力发出最后的呼声,捍卫自己的生存空间,一种文化更甚!
讲粤语既,来报道!

唔好讲到甘严重,我哋都系比人压逼得太犀利姐,依家搞个咩春“啊晕”就要我哋讲晒普通话,甘我宁愿叫佢去训了,有HI可能啊,凭咩啊,反正我到时就算见到鬼佬都同佢讲粤语,有种叫警察拉我啦笨~
yaowenjun 发表于 2010-7-18 11:19

啊晕,我宁愿对住D鬼佬讲唔咸唔淡既英文咯~或者广式英文~
广州唔讲粤语,仲边有广州特色?广州,好多历史俾人拆晒啦!衣家连你讲咩嘢都比人影响埋,仲系广州人嚟既?
广州从来都系一个好包容既城市,但到头来自己的文化却不被包容,这绝对是个讽刺!~

作为一个土生土长噶广东人,我表示力撑粤语

撑广州话..!支持楼主,支持广州,更加支持楼主以后补多几张图比我止渴

力撑广州话!!!

没有鸟语 何来花香

撑粤语+1~~~身为香港人唔讲粤语点得嘎~~~广州就系隔离!我系永远支持粤语既!!!支持LZ D扭蛋~~~

撑粤语+1~~~身为香港人唔讲粤语点得嘎~~~广州就系隔离!我系永远支持粤语既!!!支持LZ D扭蛋~~~

Ben2456 发表于 2010-7-18 13:02

多谢,不过我果D,唔单只系扭蛋,多数系锁匙扣,仲有积木人,会比扭蛋大D,不过,扭蛋我都有,仲有手机挂件,同扭蛋size差唔多~