Nw BBS 壬天堂世界

热搜: 资料集合

[原创作品] 〔MG〕痴女怨男 Lunamaria ZAKUWarrior

1. 原本九月應該出 post 但因心情太差放飛機

2. 為左補償 所以趁熱打鐵 post 最新作品

3. 以MG來說 今次渣古並不算出色 但至少好過上年 Jegan

4. 好多人吐槽佢骨架簡單 其實是要考慮兼用 其他 ZAFT MS 事實上骨架 runner 係刻 zaft frame 所以有機會出 Gouf Ignited 甚至 seed 大魔都有機

5. 不過佢件數不足係事實 連 monoeye 都冇透明件 喉管全部一件過除左脚 有D分件同當年HG一樣例如鎗 有D重難搞例如裙甲 真係有D那個 而且同 Jegan 一樣冇MG 常見的連動位 唔失望就假

6. 但佢至少外形有 update 同少少魔改 同埋都多在好多可動位 只要對组裝過程不要有太大期望其實是OK

7. 由於未買水貼 又不想用貼低 遲D先後補

8. 至於上色冇乜 idea 主要是根據 Lunamaria 本人分色 不過都好難睇到

9. 期望十一十二月出到 post 過年前可清晒D作品

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x

继续一如既往地闪坏眼

楼主,你在香港还好吗

pry57199 发表于 2019-11-19 10:46
楼主,你在香港还好吗

非常差  人心煌煌
其實真的像打仗 不過是荒唐滑稽那一種
對自身影響不太大 (我離市區住得遠)

chsimon 发表于 2019-11-20 08:41
非常差  人心煌煌
其實真的像打仗 不過是荒唐滑稽那一種
對自身影響不太大 (我離市區住得遠) ...

我有亲戚住那里的,都没得上班了,我月初去了一下,也只去了上水,表面看起来风平浪静,但是墙壁写满了字