Nw BBS 壬天堂世界

热搜: 资料集合

亡灵终于补色完毕!(粤讲粤快乐,张狂就张狂吧,终极晒相)

关闭 [复制链接]

话说,真系相当的杯具,仅余既开油水,因为涂黄色果阵,污染咗,搞到油唔到落去,要问朋友借开油水先可以油埋佢。。。
话说,呢只,已经系第2只,之前果只,因为有遮盖,发生咗D几杯具既事。好彩,仲有只可以用来补色既,米之想话保留原色都唔得~

去片,补色前同补色后既分别:

背面一样无偷懒噶:

拆卸图(唔拆唔得啊,之前就系因为无拆到,所以油起身好难就位)

唔知几时再有咁既时间可以上下色,整下D细嘢咁,唉~~~生存压力啊~~~

趁有多少私人时间,加相一幅,目前既OG锁匙扣全图,暂时系得咁多。至于画质,各位见谅,手机党而已,穷人,买唔起相机。等我借到相机,先上高清大图啦!

向书柜上移一格,机战图!加相答谢各位乡亲父老,叔伯兄弟~继续玩,继续加相~

呢个帖,咁样落去,多数被封噶啦,不过呢,封之前,点都要晒下,因为有人话我张狂,亦有人话我不怎样。喺既,我的确不怎样,不过,我的确张狂,我认,图片说明。
以下为近三年的SD收藏,多为钥匙扣,积木人,扭蛋。新目标,单色扭蛋!

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x

好东西 支持~~~·

路过~为群友支持下~

请LZ用普通话发帖,唔该!

4# G-Kero

XX米加!

顶楼上~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

米加唔好扮野~~某人好野

我个顶楼上有延迟啊~

亡灵啊,相当有爱的机体,LZ补色很细心

撑广州~撑粤语!粤语绝对5可以俾和谐!我系广州人.我骄傲我自豪!!!
同群帮顶

国内论坛请说普通话可以么?

来这里不就是为了沟通交流?

你说的大家看着都费劲,完全达不到交流的目的~

中意回就回,唔中意回,我都无强逼你地回噶。
粤语系我母语,我讲母语而已。
睇唔明,可以学噶嘛。
唔通,你同个鬼佬倾嘢,你叫佢用普通话?

11L,睇5明文字,睇图咯,好简单,就两只7CM以下嘅ROBOT 而已!

哇!老大你应该承接代工啦!D技术咁好,专职帮D素组噶人补色,好过你开工作室喔!或者你开工作室专职补色都得!点啊,小弟黎个霖发系咪好有霖头呢?

豆知识:粤语作为中国大陆岭南文化的主流语言,以其独特噶音调(9个音调),诙谐噶词组,搞笑幽默噶歇后语深深咁影响著岭南的一代又一代,有很多人认为粤语系一种鸟语,咁的确,岭南无论从地貌抑或系文化上面都系鸟语花香噶……不过作为祖国大陆噶一份子,我地梗系会睇,甚至会讲普通话啦,不过作为祖国大陆噶一份子噶你地,又有几多人识睇,识讲粤语呢?……粤语……MAKE U SPECIAL~~

真是好功夫好眼力

上次就係回粤语俾人扣咗分!!今日见此一帖~~唔顶都唔得!!强撑粤语!!

很掂,不知油呢只野用咗几耐呢?

背后看有点象苍蝇

我都力挺粤语!!!我系广州人我自豪~~我讲粤语我骄傲!本来唔想系论坛讲依D既~~依家联合国都承认我地粤语了~~凭咩野一定要我们将普通话,我就唔中意讲,你话我做生意我要同D讲普通话既人讲我无所谓,因为系工作!但系对于日常生活,我一定要讲返自己既母语!一定唔可以忘本!

附属的贴纸…不过看了一下…这款X要补色地地方都不多…舍弃贴纸自己动手补色才是王道